بوستان پردیس هنر آبشار اصفهان
پس از تخریب شهربازی قدیمی آبشار، شهرداری اصفهان در اقدامی قابل تحسین زمین ۷.۵ هکتاری ناهموار آن را تبدیل به بوستانی زیبا نموده است. بوستان پردیس هنر آبشار اما زبانی متفاوت از دیگر بوستان های شهر دارد. در این بوستان سعی شده با فکر و خلاقیت، علاوه بر زیبایی بر کارایی آن نیز توجه شود و شهروندان مکانی هیجان آور و متفاوت را تجربه کنند. در این مطلب برای اولین بار در وب، تمام قسمت های این بوستان زیبا را معرفی خواهیم کرد.

تالار ورودی
در گذر از کنار زاینده رود در خیابان آبشار، سازه ای با سقف چوبی خودنمایی می کند. این مکان شروع بوستان هنر است. نورپردازی در زیر سقف و وجود آبنما با رقص نور در آن جلوه زیبایی را در شب به تصویر می کشد.

دریاچه
در قسمت بالایی این بوستان دریاچه ای نامنظم قرار دارد که دور تا دور آن را آلاچیق های به هم پیوسته ای تشکیل می دهند. این آلاچیق ها به وسیله پل های چوبی ار روی دریاچه به هم متصل می شوند. نورپردازی و آبنما از دیگر طرح های این قسمت است.


برج آبنما
در مرتفع ترین نقطه پارک، یک برج چوبی ۱۵ متری قرار دارد. آب سرازیر شده از این آبنما به دو قسمت تقسیم شده و از دو طرف تپه و از طریق جوی های باریک میان پیاده روها به سمت پایین حرکت می کنند تا در نهایت به پایین تپه برسند.

آمفی تئاتر روباز
در کنار مناظر طبیعی وجود مکانی برای برگزاری همایش های مردمی لازم به نظر می رسد. حال اگر منظره روبروی تماشاگران رودخانه باشد آن را به بهتر از هر مکان دیگری برای برگزاری جشن ها تبدیل می کند. ظرفیت این آمفی تئاتر بیش از ۳۰۰۰ نفر است.

گالری
قسمت زیرین آمفی تئاتر از چندین غرفه تشکیل شده که هنرمندان محصولات هنری خود را به نمایش هنرپسندان در خواهند آورد.
فرش گل
در قسمت انتهایی این بوستان، زمینی با طرح های اسلیمی پوشیده از گل ایجاد خواهد شد که در کنار آن آب از آبشار بالایی به یک برکه بزرگ سرازیر خواهد شد. البته همانطور که در طرح زیر قابل مشاهده است این احتمال وجود دارد به جای فرش گل تنها از چمن برای پوشاندن این طرح اسلیمی استفاده شود.

باغ گل
در قسمت کناری بوستان پردیس هنر آبشار قسمتی به نمایشگاه گل اختصاص پیدا کرده است. پیشنهاد شده در این قسمت تماما گل های رز کاشته شوند اما این احتمال وجود دارد دسته های متنوعی از انواع گل ها در این قسمت قرار گیرند.

گلخانه حاره ای
در ایده ای جالب مکانی در این بوستان در نظر گرفته شده که در آن گیاهان گرمسیری قرار خواهند گرفت. دیواره این گلخانه از شیشه ساخته می شود تا رطوبت لازم برای این گونه گیاهان را تامین کند. همچنین قرار است در میان آن یک حوض ماهی نیز بگیرد.

آبشار
اگر از کنار این بوستان گذر کرده باشید، حتما از خود پرسیده اید این سنگ های بزرگ کنار خیابان برای چیست!؟ طراحان این بوستان به خاطر وجود آبشاری که قبلا در این قسمت از رودخانه قرار داشته است، اقدام به طراحی یک آبشار مصنوعی کرده اند که از میان سنگ های بزرگ کنار خیابان آبشار به سمت جوی پایین آن سرازیر می شود. در پیاده رو کنار بوستان نیز چندین برکه وجود دارد که آب جوی از آن عبور می کند. برای گذر از این برکه ها پل های چوبی پیش بینی شده تا بازدیدکنندگان حس عبور از روی آب را نیز تجربه کنند.
راهرو سنگی
در کنار خیابان پیاده راهی از سنگ ساخته شده که به دالان بهشت منتهی می شود. در قسمتی از آن دور تا دور یک میدان نیمکت های چوبی برای استراحت بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت.
دالان بهشت
در قسمتی از بوستان، سازه چوبی زیبایی قرار گرفته که پس از تکمیل آن، دور تا دور آن را گل های بالارونده احاطه خواهند کرد.

سایت بازی کودکان
در کنار آمفی تئاتر مکانی قرار گرفته است تا کودکان در آن مشغول به بازی شوند. به گفته شهرداری این سایت با روحیه مینیاتور ساخته خواهد شد.
نشیمنگاه
در کنار پیاده راه زاینده رود تعدادی نشیمنگاه با دید مناسب از طبیعت زیبای ساحلی زاینده رود طراحی شده است.

تریا
در قسمتی از این بوستان یک تریا و یک فضای باز اختصاصی برای آن ساخته خواهد شد.

دیگر قسمت ها
علاوه بر موارد ذکر شده، این مجموعه دارای قسمت های دیگری همچون سرویس بهداشتی، پارکبانی، مدیریت و … نیز هست. به علاوه طراحی آن نیز هنوز به پایان نرسیده و ممکن است در آینده قسمت های دیگری نیز به آن اضافه شود.



ممکن است طراحان اینپارک زیبا را هم معرفی کنید
به گفته یکی از ناظران این پروژه طراح این پارک یکی از بزرگان اصفهانی مطرح در کشور در زمینه طراحی فضاهای شهری هستند که پروژه های مطرحی هم در سطح کشور طراحی کردند… ولی متاسفانه نام ایشون خاطرم نیست…